Hairstroke techniek

De hairstroke techniek is een semi-permanente make-up techniek, die geschikt is voor iedereen die graag vollere en mooiere wenk­brauwen wil. Misschien heb je optisch ongelijke wenk­brauwen of wenk­brauwen waarin haarverlies is opgetreden en wil je dat corrigeren. In deze gevallen is de hairstroke techniek uitermate geschikt. De hairstroke methode is ook toepasbaar bij Alopecia Areata (pleksgewijze kaalheid) of na een chemokuur.

Hairstroke techniek PMU

De hairstoke techniek is een techniek waarbij zeer natuurlijk uitziende wenk­brauwen worden gecreëerd. Het wordt ook wel micro­blading, 3-D techniek of mesjestechniek genoemd. In de huid, tussen de eventueel bestaande haartjes in, wordt haartje voor haartje met een kleur­pigment een prachtige wenkbrauw getekend. Dit wordt handmatig en met een soort graveerpen/mesje gedaan. Hiermee worden de meest natuurlijke resultaten behaald. Na genezing blijven de haartjes strak zichtbaar en zijn haast niet van eigen haartjes te onderscheiden.

PMU

Met een mesje kun je fijnere lijntjes tekenen dan met een apparaat. Deze techniek valt ook onder de noemer van PMU (permanente make-up) maar is echter een semi­-permanente oplossing. De kleur van de haartjes zal langzaam vervagen, samenvloeien onder de huid of geheel verdwijnen. Ook huid­veroudering en tijd kunnen ervoor zorgen dat het resultaat verandert. Dit is een normaal verschijnsel bij alle PMU behandelingen. De kleur zal soms opgefrist en bijgewerkt moeten worden, zodat het gewenste resultaat behouden wordt. Hoe vaak dat moet gebeuren, is afhankelijk van het huidtype. Doorgaans is dit na één of twee jaar.