Manuele lymfe drainage

mld2Je lichaam bestaat voor tweederde uit vocht. Veel belangrijke processen in het lichaam verlopen via dit lichaamsvocht. Vervoer van zenuwprikkels, hormonen en afvalstoffen en het uitwisselen van stoffen of gassen met de omgeving. Dit is samengevat jouw waterhuishouding.Het lymfestelsel bestaat uit lymfevaten en lymfeklieren. De lymfevaten zijn een belangrijk afvoersysteem en de lymfeklieren spelen een belangrijke rol in je afweersysteem.

Je lichaam draineert de lymfe op een natuurlijke manier. Soms kan dit echter bemoeilijkt worden door een ongeval, operatie, ziekte of stress. In zulke gevallen kan drainage van de lymfe manueel (met de handen) worden ondersteund. Er zijn veel positieve effecten van lymfedrainage te noemen. Je afweersysteem wordt versterkt, afvalstoffen en overtollig vocht worden afgevoerd, celvernieuwing wordt bevorderd en spanningen verdwijnen.

Wanneer helpt Manuele Lymfedrainage behandeling?

  • Bij vermoeidheid, stress en migraine is MLD een zeer rustgevende massage.
  • Als voor- en nabehandeling van cosmetische ingrepen. Ook heeft het een positieve invloed op het genezingsproces na een ingreep (o.a. van een facelift & ooglidcorrectie).
  • Als ondersteuning bij huidproblemen zoals acne en eczeem, om de afvoer van afvalstoffen te bevorderen.
  • Bij vochtwallen onder de ogen.

Hoe snel zie je effect?

Voor bovenstaande aandoeningen raad ik je aan om te kiezen voor een massage in kuurverband. Het aantal behandelingen is afhankelijk van jouw doelstelling en zal bij je intake worden besproken. Als ontspanningsmassage is er al na één behandeling resultaat merkbaar. Bij Fair Skin Care kun je voor een manuele lymfedrainage van jouw gezicht terecht.