Manuele lymfedrainage

In je lichaam, dat voor een groot deel uit vocht bestaat, bevindt zich een drainagesysteem dat zorgt voor de afvoer van lichaamsstoffen; de lymfe. Soms wordt die afvoer echter bemoeilijkt door een ongeval, een operatie, door ziekte of door stress. In zulke gevallen kan drainage van de lymfe manueel (met de handen) een ondersteuning zijn. Er zijn veel positieve effecten van manuele lymfedrainage te noemen; het versterkt het afweersysteem, het voert afvalstoffen en overtollig vocht af, het bevordert de celvernieuwing en spanningen verdwijnen.

 

Wanneer helpt manuele lymfedrainage behandeling (MLD)?

  • Bij vermoeidheid, stress en migraine. Hierbij is MLD een zeer rustgevende massage.
  • Als voor- en nabehandeling bij cosmetische ingrepen. Het heeft met name een positieve invloed op het genezingsproces na een ingreep (bijvoorbeeld bij een facelift of ooglidcorrectie).
  • Als ondersteuning bij huidproblemen, zoals acne en eczeem. Hierdoor wordt de afvoer van afvalstoffen bevorderd.
  • Bij vochtwallen onder de ogen.

 

Hoe snel werkt MLD?

Bij bovenstaande aandoeningen is het verstandig te kiezen voor een massage in kuurverband. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de doelstelling en zal bij het intakegesprek worden besproken. Als ontspanningsmassage is er al na één behandeling resultaat merkbaar. Bij Fair Skin Care kun je voor een manuele lymfedrainage van het gezicht terecht.