Micro­­needling voor een gezonde, jongere en stralende huid

 

Microcroneedling is een huidverbeterende therapie waarbij een vibrerende pen met daarin naaldjes zonder druk over de huid wordt bewogen. Er ontstaan microscopische kleine openingen in de huid. De huid wordt hierdoor gestimuleerd zichzelf te herstellen door celdeling en aanmaak van nieuwe collageen- en elastinevezels. Dit resulteert in een gladdere, jongere en gezondere huid. Vergelijk het met de reactie van het lichaam op een kleine verwonding, waarna de huid zich volledig vernieuwt.

Kuur

Microneedling omvat een kuur van vier behandelingen. Elke vier tot zes weken vindt behandeling plaats. De huid kan zichzelf in de tussenliggende periode herstellen. Na de behandeling is de huid rood, maar de volgende dag is dat niet meer zichtbaar.
Microneedling therapie is een oplossing bij: littekens, diepere rimpeltjes en huidverslapping, pigmentvlekken en striae.

Mijn persoonlijke ervaring en visie op microneedling

Jaren geleden heb ik in Nederland een scholing gevolgd om microneedling te kunnen toepassen. Mijn eerste ervaring was niet positief, de behandeling was pijnlijk ondanks dat mijn huid met een verdovende crème was voorbehandeld. Verder vond ik dat er te veel huidschade werd aangericht. Ik had in vakbladen gelezen over geweldige resultaten met microneedling, waar geen laserbehandeling tegen is opgewassen. Daarnaast is microneedling prijstechnisch gezien veel beter betaalbaar dan laserbehandelingen. Daarom ging ik op zoek naar een huidvriendelijkere manier van needling.

Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op een firma in Londen die een heel andere visie op needling heeft dan wat ik tot nu toe in Nederland was tegen gekomen. Deze visie sluit perfect aan bij mijn ideeën over huidverbetering: op een huid breng je geen producten aan met huidirriterende stoffen, zoals parfum, conserveringsmiddelen, verdovende crèmes etc. Ook zorg je ervoor dat met needling de huid zo min mogelijk beschadigt. Dit bereik je door een heel andere techniek toe te passen dan die doorgaans in Nederland wordt gebruikt

Ik besloot naar Londen te gaan om deze techniek eigen te maken. Er ging een wereld voor mij open. Het kan dus echt op een manier die niet pijnlijk is, niet agressief is voor de huid en die zeer goede resultaten geeft!