Opleidingen en certificaten

De volgende opleidingen heb ik succesvol afgerond:

Allround schoonheidsspecialiste

Acne specialisatie 
Afhankelijk van je persoonlijke polisvoorwaarden worden de kosten van acnebehandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed door veel zorgverzekeraars.

Dermatologie voor schoonheidsspecialistes
De opleiding dermatologie stelt mij in staat om huidafwijkingen te herkennen en je indien nodig, tijdig door te sturen naar een arts. Het kan voorkomen dat een ogenschijnlijk onschuldig plekje zich kan ontwikkelen tot huidkanker. De opleiding heeft mijn kennis en inzicht over dermatologische aandoeningen en de bijbehorende behandelingen aanzienlijk vergroot.

HBO- medische basiskennis
Ik beschik over gedegen kennis met betrekking tot de anatomie, fysiologie en pathologie van het menselijk lichaam. Onze huid is het grootste orgaan en biedt bescherming aan alle onderliggende organen. Veel huidproblemen worden veroorzaakt door een onderliggend inwendige oorzaak. Een brede medische kennis van het functioneren van het gehele menselijke lichaam helpt mij bij het verklaren van bepaalde huidproblemen.

Manuele lymfedrainage (MLD)
Met deze opleiding heb ik een massagetechniek geleerd die het lymfestelstel activeert. Ons lymfestelsel is een belangrijk afvoersysteem. Het zuiverende effect van deze specifieke massage verbetert de stofwisseling van jouw lichaam.

Kennis over cosmetische ingrediënten
Welke effecten cosmetica op de huid hebben, ligt aan de samenstelling van ingrediënten. Mooie beloftes verbeteren je huid niet. De juiste ingrediënten wel.

Bindweefselmassage
Deze diepe en stevige massagetechniek zet de huid aan tot vernieuwing en is daarmee een uitstekende rimpel-en littekenbehandeling.

Microneedling op een huidvriendelijke manier
De wijze waarop microneedling in Nederland wordt toegepast, is vaak erg agressief. Ik ben speciaal naar een gerenomeerd instituut in Londen gegaan om mezelf een veel huidvriendelijker en pijnloze techniek toe te eigenen. De resultaten van deze behandeling doen zeer zeker niet onder voor een laserbehandeling en zijn werkelijk verbluffend!

Masterclass anatomie van de huid
Bij Skillslab aan het Erasmus Acamemisch ziekenhuis in Rotterdam ben ik uitgebreid ingegaan op de anatomie van het hood-halsgebied en de huid. Een bezoek aan de snijkamers was een leerzaam en interessant onderdeel van deze masterclass.

Hairstroke techniek wenkbrauwen
Dit is een techniek waarbij men nooit uitgeleerd raakt. De basisopleiding heb ik gevolgd bij de beste master op dit gebied, Branco Babic van PhiBrows. De kleurenleer heb ik gevolgd bij Irma Hulsher in Almere, zij is de vakvrouw op dit gebied. Daarna heb ik zowel in Nederland, Duitsland en België diverse perfectioneringstrainingen gevolgd, o.a. een tweedaagse trainging van de wereldkampioen 2016 Liucija Penkauskiene. Regelmatig zal ik dit soort trainingsdagen blijven volgen om helemaal up-to- date te blijven en mijn techniek steeds verder te verfijnen.

Bijscholing
Door regelmatig bijscholingen te volgen, nieuwe opleidingen te starten en het bijwonen van lezingen op mijn vakgebied, blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.