Dit is mijn allerbeste maatje Gypsy. Ik breng veel van mijn vrije tijd met Gypsy door en het liefst trekken we samen de natuur in. Bij Fair Skin Care zijn we gek op dieren en natuur. Daarom kiezen we bewust voor vegan huidverzorging. Ons merk Dr.Baumann is niet alleen dierproefvrij maar bevat ook geen dierlijke ingrediënten. Dr. Baumann cosmetics is er trots op een PETA-award te hebben ontvangen, want PETA is wereldwijd de grootste dierenrechtenorganisatie. Dr. Baumann cosmetica garandeert dat al hun producten goed zijn voor mens, dier en milieu.

Wat maakt de producten van Dr. Baumann zo bijzonder?

De lijn is ontwikkeld door Dr. Baumann en Dr. Henrich, een biochemicus en een homeopaat. Zij stoorden zich aan de vooral uiterlijke en trend gerichtheid van vele cosmeticamerken: prachtige modellen, dure reclame campagnes, schitterende verpakkingsmaterialen en steeds weer nieuwe ingrediënten met een fantastische claim. Dit zorgt voor hoge prijzen en onnodige milieu belasting. En heeft volgens hen niets te doen met waar het bij een kwalitatief hoogwaardig cosmeticaproduct echt om moet gaan: een gezonde huid!

De kwaliteit van de Dr. Baumann producten wordt bereikt door een selectie van ingrediënten die de gezondheid en de werking van de huid maximaal respecteren en versterken. Onder deze voorwaarden wordt de lijst van bruikbare ingrediënten zeer sterk ingekort omdat vele synthetische, maar ook vele natuurlijke ingrediënten, niet werkzaam genoeg zijn om de beloofde of gewenste resultaten te kunnen verzekeren. Er zijn tegenwoordig best veel merken op de markt die aangeven “groene en natuurlijke “ ingrediënten te gebruiken. Of bijvoorbeeld geen parabenen te gebruiken, maar wanneer je de ingrediëntenlijst bekijkt zitten er dan vaak andere vervangende conserveringsmiddelen in. Deze kunnen soms nog veel schadelijker zijn voor je huid.

Daarom kiezen wij er bij Fair Skin Care heel bewust voor alleen te werken met huidverzorging die alleen huidvriendelijke en/of huid identieke ingrediënten bevat. Parfum, conserveringsmiddelen, kleurstoffen, minerale oliën en andere huidonvriendelijke ingrediënten, zul je in onze producten niet tegengekomen. En daarom zijn de Dr. Baumann producten  bijzonder geschikt voor mensen die een allergische reactie hebben op bijna alle (ook natuurlijke) huidverzorgingsmerken.