We willen allemaal graag een mooie en gezonde huid. Maar wat is dat nu eigenlijk en hoe kunnen we dat bereiken?

Een gezonde en mooie huid is altijd een goed gehydrateerde en goed gevoede huid. Maar vocht en voedingsstoffen kunnen enkel maximaal door de huid worden opgenomen door gebruik te maken van een soort transportsysteem. Want onze eigen huidbarrière zorgt ervoor dat de meeste werkstoffen in cosmetica niet door de huid heen kunnen. Ze verzorgen dan enkel de huid aan de buitenkant, wat op zich ook niet verkeerd is. Maar eigenlijk willen we natuurlijk meer! Wanneer we nl. de huidfuncties van binnenuit positief zouden kunnen beïnvloeden bereiken we een veel beter resultaat. Maar hoe kunnen we dat dan aanpakken?

Door middel van meervoudige liposomen. Liposomen zijn zeer kleine transportbolletjes die met het blote oog onzichtbaar zijn. Ze zijn uit dezelfde lipiden opgebouwd als de menselijke huidcellen. Deze transportbolletjes zijn gevuld met huidvriendelijke vitamines, zoals vitamine  A, E, C en andere werkstoffen, zoals hyaluronzuur. Deze werkstoffen komen al van nature in de huid voor. In de huid versmelt het bolletje en laat de werkstoffen los. Daarom is dit een verzorging die de werkstof echt diep in de huid transporteert. DR. BAUMANN COSMETIC gebruikt meervoudige liposomen die bestaan uit enkelvoudige liposomen van verschillende grootte. De kleinste dringen daarbij het verste door. Zo hydrateren en voeden meervoudige liposomen waar er tekorten bestaan.

Deze transportfunctie van liposomen is zeer voordelig bij stoffen die een positief effect hebben op de huid. Liposomen kunnen echter ook schadelijke stoffen zoals conserveringsmiddelen of parfums in de huid brengen waardoor ze mede oorzaak van allergische reacties kunnen worden. Dat is de reden dat DR. BAUMANN COSMETIC al haar producten zonder parfum, zonder conserveringsmiddelen en zonder andere hoog allergene ingrediënten vervaardigd. Want onthoudt dat hoe mooier het kleurtje en hoe lekkerder het geurtje van je crème, hoe minder blij jouw huid daarvan wordt.