Herken je dat gevoel?

Zeker met dit winterse weer klinkt dit bij veel mensen bekend in de oren. Buiten sneeuw ,vorst en zon , binnen de verwarming of haard lekker aan. Heerlijk gezond wintersportweer, maar een aanslag op jouw huid. Mijn redder in nood is dan mijn flesje huidolie.

Ik noem het huidolie, maar het is plantenolie. Deze plantenoliën zijn pure vette, plantaardige oliën van de geperste vruchten van planten (bij voorkeur van planten van gecontroleerd biologische teelt), zoals zaden, noten, bloemen e.d. Die plantenolie bestaan uit ester van glycerine en vetzuren, net als onze eigen huidtalg. Verder bevatten de oliën vitamines. En daarom is onze huid zo dol op deze oliën, want ze zijn praktisch hetzelfde samengesteld als onze eigen huidtalg en hoornlaag en worden daarom uitstekend door onze huid opgenomen.
Ze bevatten geen emulgatoren, conserveringsmiddelen, parfum en allerlei andere huidonvriendelijke en onnodige toevoegingen.
Bij Fair Skin Care zijn we zo gek op plantenoliën dat we de keuze hebben uit verschillende soorten, o.a. jojobaolie, rozenbottelolie, arganolie, teunisbloemolie, druivenpit, witte theeolie etc. Natuurlijke oliën hebben niet allemaal dezelfde samenstelling. Een belangrijk verschil is de samenstelling van de vetzuren, je hebt vette en luchtige oliën. Maar ze zijn allemaal te mengen, dus wij maken graag speciaal voor jouw huid een aangepaste mix.

Door er enkele druppels etherische oliën aan toe te voegen krijg je een heerlijk geurende olie. Etherische oliën worden voornamelijk gehaald uit de bladeren, bloemen, zaden en vruchten van planten en bomen. Ze zijn een essentieel geurend bestanddeel van de plant en hebben een therapeutische werking. Lavendel is bijvoorbeeld heerlijk ontspannend, roos helend op de huid of kies voor een heerlijke houtgeur zoals sandelhout met een ontstekingsremmende werking. Maar het ruikt vooral heerlijk en is puur natuur zonder toevoeging van kunstmatige geurstoffen.

De huidolie is multifunctioneel inzetbaar. Je kunt het als een volwaardige dag/nachtverzorging gebruiken. Ben je bang dat het dan te vet is? Mix er een paar druppels (rozen of lavendel)water door en het wordt een serumachtige substantie die je zo luchtig of vol kunt maken als jij prettig vind. Of meng het door jouw favoriete gezichtcrème of bodylotion om deze net wat voller te maken in deze koude periode. Smeer na gebruik de restantjes heerlijk door je haren of gebruik de olie in je bad. En het is ook een weldaad voor je droge lippen en handen.
Dus zoals je ziet is het zeer multifunctioneel inzetbaar en 100% puur natuur! Huidolie is bovendien zeer zuinig in gebruik en goed betaalbaar. Wij maken een aangepaste mix speciaal voor jouw huid vanaf 20 ml voor € 19,95.