De dagelijkse huidreiniging is de basis van goede huidverzorging. Wanneer je huid niet is ontdaan van dode huidcellen, talg en vuil zullen je verzorgende serums en crèmes hun werk niet voldoende kunnen doen. Het vormt namelijk een ondoordringbaar laagje waar jouw verzorgingsproducten niet doorheen zullen dringen. Zonde van je producten!

Dus reinigen is belangrijk en de basis voor een goede huidverzorging. Maar je huidbarrière mag door de reiniging niet uit balans worden gebracht, want deze is cruciaal voor een gezonde huid. De huidbarrière  is het begin van je immuunsysteem en zorgt ervoor dat ongewenste indringers jouw huid niet binnen kunnen dringen. Wanneer je de huid te sterk ontvet ontregel je de uniek balans van jouw huidbarrière  en dat kan het begin zijn van allerlei huidproblemen. Veel cleansers bevatten te agressieve ontvettende ingrediënten, wat je herkent aan dat trekkerige huidgevoel na gebruik.
De mild reinigende CLEANSING GEL van DR. Baumann bevat zeer huidvriendelijke ingrediënten . Deze is geschikt voor iedereen die graag iets schuimends gebruikt om de huid te reinigen. Geschikt om met water af te spoelen en ideaal te gebruiken tijdens het douchen. Te gebruiken voor vette en normale huidtypes. Snel, effectief, mild en makkelijk!
De DR. Baumann CLEANSING MILK is een milde, minerale olievrije emulsie voor een zachte maar grondige reiniging van de huid zonder deze te ontvetten. Een milk is voor een wat droger huidtype de beste keuze. Wanneer je huid zeer droog is kun je deze milk met een tissue afnemen en na-verzorgen met een milde huidlotion. Water droogt de huid altijd wat uit, terwijl de lotion vochtherstellende ingrediënten bevat. Dankzij de goede oogtolerantie ook ideaal voor het verwijderen van oogmake-up.