De ideale dagelijkse verzorging voor zowel gezicht als lichaam in het voorjaar en in de zomer is de Sun Solarium van DR. Baumann. Het is een luchtige product waarin vitamine E,  bètacaroteen en andere hoogwaardige antioxidanten zitten. Een echt vitaminebommetje voor de huid! Vitamine E en  bètacaroteen verhogen de weerstand van de huid en zijn van belang voor het beschermen van de huid tegen de zon en UV straling. Liposomen (transportbolletjes waarin de werkstoffen verpakt zitten) laten dieper in de huid deze werkstoffen vrij. Samen zorgen deze antioxidanten ervoor dat de huid een natuurlijke bescherming tegen de zon opbouwt. De huid slaat nl. de antioxidanten op . Zodra er zon op de huid komt neutraliseren de antioxidanten de schadelijke effecten van de zon. Dit is te vergelijken met een zonproduct met factor 6 tot 8. Wat afhankelijk van jouw huidtype, ongeveer 1 tot 2 uur jouw huid zal beschermen in de zon. Niet voldoende dus voor een lange wandeling , fietstocht of dagje zee. Maar wel ideaal als je tussen de middag even in het zonnetje wilt zitten , terrasje wilt pakken of naar huis fietst op een zonnige dag. Bijkomende voordeel is dat door de bètacaroteen jouw huid ook sneller en egaler een mooi bruin kleurtje krijgt.

Wat is  het verschil met een zonnefilter?

Een product met een chemische zonnefilter werkt op een andere manier als de sun solarium. Deze  zonnefilters absorberen UV straling, waardoor deze straling niet in de huid dringt. Een zonnefilter hoort  een half uur voordat je het zonnetje in gaat te worden aangebracht.  Pas na dat half uur begint de beschermende werking. Het is ook belangrijk dat je niet te zuinig smeert, anders biedt de filter minder bescherming.
Zo zal jouw huid een uurtje of 3 beschermd zijn. Om voldoende  beschermd te blijven moet je dus al na 2,5 uur opnieuw de beschermingsfactor aanbrengen. Daarnaast kun je bij een zonproduct kiezen uit verschillende sterktes van de filter. Daarmee kun je de tijdsduur en mate van bescherming aanpassen aan jouw huidtype.
Een zonproduct biedt dus veel meer en langduriger bescherming dan de Sun Solarium.

Werkt een dagcrème of make-up  met zonnefilter net zo goed als een zonnebrandproduct?

Nee, helaas is een dagcrème of make-up met zonnefilter niet heel effectief. Want om voldoende van de filter te kunnen profiteren, zou je namelijk wel heel royaal je dagcrème of make-up moeten aanbrengen. En wanneer jij in de ochtend rond 7:30 je dagverzorging met filter aanbrengt zal deze rond 10:30 dus alweer zijn uitgewerkt.
Daarom vinden wij van Fair Skin Care de Sun Solarium zo’n fijn alternatief voor een dagcrème met filter. Want dit vitamine bommetje geeft jouw huid net dat beetje bescherming wat nodig is op elk moment van de dag. Laat die zon maar komen!